SIR RICHARD BRANSON

1 september 2014 - 19:30 uur: Stadsschouwburg - Antwerpen

Programma

Tijdens een twee uur durend spektakel in de Stadsschouwburg in Antwerpen zal Sir Richard Branson ondernemersdynamiek koppelen aan duurzame ontwikkeling, twee facetten die een absolute voorwaarde zijn voor “groei”. De energieproblematiek zal daarin een centrale rol vervullen, met specifieke aandacht voor de ongekende mogelijkheden van diepe geothermie in Vlaanderen : “diepe geothermie als duurzaam alternatief voor shale gas”. Over klimaatverandering en de wereldwijde gevolgen daarvan discussieert Sir Richard Branson met dé autoriteit inzake klimaat: Rajendra Pachauri, Nobelprijswinnaar en voorzitter van het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) van de UN.

Hoe Sir Richard Branson zijn wereldimperium gestalte gaf en verder uitbouwt, de initiatieven, de risico’s die hij nam, vormen dan weer een nieuwe aanzet om initiatief en ondernemerschap kleur te geven. Uiteraard komt ook Virgin Galactic aan bod en dit in aanwezigheid van astronaut Frank De Winne. Virgin Galactic is ’s werelds eerste commerciële ruimtevaartorganisatie en is bekend als “het grootste avontuur van alle”.

Dit programma is een première en uniek voor België. Het wordt u gebracht in twee delen van ieder één uur, met ertussen een pauze van een half uur.

Rajendra Pachauri
Rajendra Pachauri
Frank De Winne
Frank De Winne